menu
icon

Dien uw aanvraag in

Laat de professionals uit Sittard weten wat uw wensen zijn

icon

Wacht een aantal minuten

Onze professionals worden op de hoogte gesteld en doen een voorstel

icon

Vergelijk!

Vergelijk de aanbiedingen en kies die wat het beste bij u past

mediators Sittard

Een kundige Mediator uit Sittard helpt u graag verder.

Beide partijen winnen dankzij kundige mediators uit Sittard

U maakt gebruik van mediation wanneer jullie gewoon nog door een deur kunnen. Voordat dingen escaleren en er een advocaat aan te pas moet komen. Er zal namelijk bij een uitspraak van een rechter altijd sprake zijn dat één van de betrokken partijen de zaak verliest, waardoor de werkelijke oorzaak van een conflict niet is opgelost. Met mediation kunt u in de toekomst nog samen door een deur. Mediation is vandaar een win-win.

De mediator leidt het gesprek en zal alleen vragen stellen, maar zal nooit advies geven. Natuurlijk geeft de mediator informatie die benodigd is. De goede intentie van betrokken partijen die bij dit conflict betrokken is dus nodig om tot een passende oplossing te komen. Dus, allebei de partijen worden geacht te luisteren naar elkaar en de ander zijn of haar situatie kunnen begrijpen.

De eerste sessie zal bestaan uit een uitleg van het totale proces en zal de mediationovereenkomst worden getekend. In de overeenkomst staan dingen zoals het waarborgen van de vertrouwelijkheid van de sessies en dat alle sessies op vrijwillige basis gebeuren.

Zodra alle problemen op tafel liggen en eventueel goed zijn besproken zal er een onderhandelingsgesprek plaatsvinden over de eventuele oplossingen. Vervolgens kan er in de afrondingsfase een definitieve oplossing bereikt worden, wat dan vastgelegd wordt in de vaststellingsovereenkomst. Op die manier kunnen er geen misverstanden ontstaan over wat er is afgesproken.

Men kan de hulp van een mediator uit Sittard onder meer inroepen bij:

  • geschillen in de relationele sfeer
  • burenruzies
  • geschillen tussen werkgevers en werknemers
  • conflicten tussen leverancier en afnemer
  • andere conflicten die in de zakelijke sfeer vallen
  • conflicten tussen de overheid en burgers
244
Klanten geholpen met mediators vergelijken
1.887
Totaal gerealiseerde professionele connecties
€ 112,-
Gemiddelde besparing p.p. door te vergelijken
Sittard

Arbeidsconflict in Sittard? Zakelijk mediation!

Conflicten van juridische aard liggen voor een ondernemer altijd op de loer. U kunt wellicht niet meer door één deur met een businesspartner? U heeft een dispuut met een leverancier of een klant, of er is een conflictsituatie op de werkvloer ontstaan, waarbij u problemen met een personeelslid heeft.

Uiteraard kunt u direct naar de rechter stappen om een juridische uitspraak te eisen, maar weet u zeker dat dit in alle gevallen de beste oplossing is? Een stap naar de rechter zal vaak dan ook betekenen dat uw relatie met die klant definitief kapot is. Een stap naar de rechtbank is dan waarschijnlijk een te grote stap als het om een klant gaat die u niet kunt missen. En een werknemer waarmee u in een conflictsituatie zit, kan het u en uw bedrijf nog flink lastig maken.

Hoewel het waarschijnlijk niet altijd zo lijkt, zijn er voor bijna alle conflicten wel oplossingen te verzinnen. Vaak zit het probleem bij conflicten in het feit dat het hele conflict inmiddels behoorlijk op de spits is gedreven en geen enkele partij iets wil toegeven. Een oplossing in een conflictsituatie is wenselijk, maar de stap naar de rechter vindt u een te grote stap? Denk dan eens aan de inzet van een mediator.

Heeft u een juridische conflict en wilt u dit liever niet voor de rechtbank oplossen? Dan kunt u een mediator om hulp vragen. Bent u werkzaam in Sittard of omgeving, dan bent u hier aan het juiste adres. Op het moment dat u uw gegevens hier achterlaat ontvangt u snel prijsopgaven binnen van verschillende mediators in Sittard.

mac
mac
img

Ik ben Sjoerd Mooren, regiomanager in Sittard. Ik sta persoonlijk garant voor een succesvolle connectie tussen u en een mediator uit Sittard.

Zoekt u al langer bekwame mediators in Sittard?

Wanneer u een mediator zoekt, dan is het verstandig een mediator uit ons netwerk te kiezen. Om te worden geregistreerd, moet een mediator aan verschillende kwaliteitseisen van de federatie voldoen. U kunt zeker weten dat u in zee gaat met een zeer ervaren en professionele mediator, als deze staat ingeschreven bij Professionals Sittard. De mediators die bij ons geregistreerd staan, zijn tevens allemaal geregistreerd in het nationaal register.

Voorkom een juridisch proces. Bij een juridisch proces is er maar één winnaar; bij een mediation proces komen beide partijen als winnaar uit de bus. U kunt simpel verschillende mediation prijsopgaven opvragen, gewoon op onze site. Zo kunt u de mediators met elkaar vergelijken en een besluit nemen met wie u wilt samenwerken. De voordeligste? Of wellicht een mediator bij u in de buurt?

Middels professionele mediators uit Sittard is de kans groot dat beide partijen uiteindelijk een oplossing vinden waar ze beide aan hebben gewerkt en ook allebei achterstaan. Bij een juridisch proces moet u maar te accepteren wat de rechter beslist en dat is wellicht niet in uw voordeel.

Snel vrijblijvende offertes aanvragen

Recensies

Dit is wat tevreden Mediator matches over Professionals Sittard te zeggen hebben!

img

Issaac Faber

Duidelijke afspraken kunnen maken met de Mediator die Professionals Sittard voor mij had geregeld. Er werd goed naar mijn wensen geluisterd waardoor het uit zoekproces eigenlijk super eenvoudig was. Ik ben heel tevreden over de dienst die Professionals Sittard aanbied.

img

Willemien Wevers

Vooral het diverse aanbod van meerdere mediators sprak mij aan. Er werd echt goed geluisterd naar mijn probleem en hier werd een geschikte partij voor gevonden. 10/10.

Professionals uit andere branches in Sittard

Let's Talk

Bij Professionals Sittard staan we altijd voor u klaar. Vul het formuliertje in of neem contact op, dan helpen wij u zo goed mogelijk verder.

Naar het contactformulier